Vlada razriješila Antu Barbira

NA DANAŠNJOJ zatvorenoj sjednici hrvatska Vlada razriješila je Antu Barbira dužnosti predstojnika vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Barbir je razriješen dužnosti na osobni zahtjev koji je obrazložio potrebnim jer želi da se sve postignuto u području suzbijanja zlouporabe opojnih droga odvoji od njegove nesmotrenosti prilikom posuđivanja novca. Smatra da medijska kampanja i linč koji se događa istovremeno šteti radu Ureda i ukupno Vladi, stoji u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Barbira se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, a šefa splitske gradske Službe za borbu protiv ovisnosti Vedrana Mardešića i predsjednika Udruge Help Maria Puljiza za nezakonito raspolaganje novcem dodijeljenih udrugama za programe suzbijanja zlouporabe droga, među kojima je i udruga Help.

Barbir, Mardešić i Puljiz u ponedjeljak su pritvoreni, pa pušteni da se brane sa slobode.

Na tu je odluku istražnog suca splitsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo žalbu kao i istražni zahtjev u kojem ponavljaju prijedlog za pritvaranjem trojice osumnjičenih.

Ante Barbir jučer je od premijera Račana zatražio da ga se razriješi dužnosti predstojnika Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga do završetka postupka.

Vlada je na današnjoj zatvorenoj sjednici, radi odlaska na novu dužnost razriješila i zamjenicu ministra za europske integracije Mirjanu Mladineo te na tu dužnost imenovala Orsata Miljenića, koji je razriješen dužnosti pomoćnika ministra.

Dužnosti je na osobni zahtjev razriješena predstojnica vladina Ureda za protokol Wendy Zečić.

(Hina) pp/iv/bma sšh

Pročitajte više