vlada sutra na zatvorenoj sjednici o splitskom veleučilištu

Ministarstvo znanosti i tehnologije predložilo je Vladi da Veleučilište u Splitu pripoji Sveučilištu u Splitu i tako razriješi dvogodišnji spor resornog ministarstva i tog Veleučilišta. L

To bi se pitanje trebalo riješiti uredbom koju bi Vlada trebala raspraviti na sutrašnjoj, za javnost zatvorenoj sjednici.

Vlada će sutra održati samo zatvorenu sjednicu jer su na dnevnom redu, kako kažu u Banskim dvorima, samo točke tehničke prirode.

Prema prijedlogu Ministarstva znanosti o kojem će sutra odlučivati Vlada, Veleučilište u Splitu postalo bi stručni studij splitskog Sveučilišta koje bi preuzelo sve njegove poslove, zaposlenike, opremu, financijska sredstva i studente koji bi dobili status redovitih studenata na stručnim studijama.

U obrazloženju predložene uredbe podsjeća se da je Vlada, kao osnivač Veleučilišta u Splitu, u dva navrata - u veljači 2000. i lipnju 2003., zabranila daljnje upise na Veleučilište.

Veleučilištu se zamjera i što još uvijek nema Upravnog vijeća, što resornom ministarstvu nije dostavilo svoj statut, što je i ove godine upisivalo studente i na novim lokacijama osnivalo nove studije bez da je prethodno izradilo financijske planove i bez da je dobio dopusnicu Ministarstva.

Vlada bi sutra trebala donijeti i uredbu o ciljnoj cijeni utovljenih svinja koja bi trebala pomoći da se uvede red na tržište utovljenih svinja, odnosno da se zajamči sigurnost i njihovim proizvođačima i mesnoj industriji.

Pročitajte više