MINISTRICA BEZ VOZAČKE

Vlada za Index: Ministrica ostavku nije podnijela niti se to očekuje od nje

Foto: Pixsell

"OSTAVKU nije podnijela niti se to očekuje od ministrice. Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah podmirila i to nema veze s nesrećom. Premijer se čuo s njom i svi smo potreseni", u kratkom je razgovoru za Index rekao glasnogovornik Andreja Plenkovića Marko Milić. "Radi se o nesreći koja se može dogoditi svakome", smatraju u vladi.

Podsjetimo, ministrica Gabrijela Žalac je nakon sinoćnjeg derneka u Lici s Plenkovićem i ostalim ministrima otišla kući u rodne Vinkovce, a tamo je jutros oko 10 sati autom, kojim je upravljala bez važeće vozačke dozvole, naletjela na curicu koja je s teškim ozljedama prvo završila u vinkovačkoj, a onda je prevezena u osječku bolnicu. Policija je popodne, nakon što je završen očevid, priopćila da je ministrica autom upravljala bez važeće vozačke dozvole. Kazali su i kako je alkotestirana nakon nesreće te da nije bila pod utjecajem alkohola.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, motornim vozilom u prometu na cesti može samostalno upravljati samo osoba koja ima važeću vozačku dozvolu izdanu u Republici Hrvatskoj, inozemnu vozačku dozvolu ili međunarodnu vozačku dozvolu, za onu kategoriju vozila kojom upravlja u prometu na cesti. Ministrici je, kako smo doznali, istekla vozačka dozvola. Unatoč tome ona je sjela za volan. 500 metara od svoje kuće naletjela je na curicu. "S obzirom na to da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila", navode iz policije dodajući kako je nad Žalac na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je da je dijete teže ozlijeđeno, odnosno da je zadobilo "izolirane ozljede potkoljenice" te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja. 

 

Pročitajte više