VLADAN BATIĆ: ICTY-U SE NE TREBA SUPROTSTAVLJATI

Srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić rekao je u petak u Podgorici kako se zalaže za procesuiranje svih zločina bez obzira na određeni osjećaj nepravde.

Batić je to rekao nakon sjednice Vijeća ministara Srbije i Crne Gore, a povodom uhićenja pukovnika bivše vojske Jugoslavije Veselina Šljivančanina.

Batić je izrazio nadu kako se "broj optužnica za državljane Srbije i Crne Gore privodi kraju, kao i da će daljnje procesuiranje preuzeti domaće pravosuđe".

"Došlo je na red svođenje računa. Poznato je moje zalaganje da se svi koji su optuženi tamo i nađu, bez obzira na nacionalnu pripadnost, jer zločini nemaju nacionalni predznak", ističe Batić.

Zbog osjećaja nepravde ministar pravosuđa je potvrdio kako ni poslije godinu dana nije u kontaktu s glavnom tužiteljicom Tribunala Carlom del Ponte i dodao: "Nametnuo sam pitanje Alije Izetbegovića, a Carla del Ponte nije imala odgovor i razgovor je odmah bio završen".

Dodao je kako je "identična situacija s Hashimom Thaqijem, Agimom Cekuom i Ramushom Haradinajem, kao i drugim čelnicima Oslobodilačke vojske Kosova".

Batić je priopćio kako je ICTY-u dostavljeno 40.000 stranica pisanih dokumenata koje optužuju pojedine Albance.

Pročitajte više