Vladimir Faber najavio kaznenu prijavu protiv Glavaša

NAČELNIK osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber odlučio je podnijeti kaznenu prijavu protiv nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša zbog, kako je rekao danas, kleveta i uvreda koje je Glavaš izrekao na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku.

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Faber je izvijestio da je ovlastio jedan odvjetnički ured da podnese kaznenu prijavu zbog uvrede i klevete, odnosno Glavaševih tvrdnji kojima se, kako smatra, vrijeđa i kleveće, ne samo njega kao načelnika, već i PU, pa i službenike drugih PU, koji su bili uključeni u određene aktivnosti.

Odbacio je Glavaševu izjavu, koju su prenijeli mediji, po kojoj je on ostalim osumnjičenicima u kaznenom postupku u tzv. aferi selotejp "savjetovao da optuže Glavaša i da će im sve biti oprošteno", kazavši kako s osumnjičenicima razgovaraju kriminalistički službenici, a ne načelnik PU, dok koordinaciju rada provodi Državno odvjetništvo, pa je takve tvrdnje ocijenio "apsolutno neprihvatljivim".

"Ne želim imati medijski dijalog ni sa kime, pa ni s gospodinom Glavašem, ali dužan sam braniti ovu PU i sve policijske službenike od neargumentiranih napada na naš rad", dodao je Faber.

Na upit novinara rekao je kako danas nije bilo novih uhićenja u tzv. "slučaju selotejp", dodavši da je cjelokupna struktura slučaja razjašnjena, dokazi prikupljeni, te da je kriminalistička obrada završena.

Na novinarski upit je li PU zaprimila nalog za Glavaševim uhićenjem, Faber je rekao kako to, kao i ostale eventualne daljnje postupke u tome slučaju, ne želi komentirati, jer je riječ o podacima koji su službena tajna, čije bi iznošenje moglo naštetiti interesima mjera i aktivnosti koje se poduzimaju.

Foto: FAH

Pročitajte više