Vladimir Putin odlučio: Goth i emo kultura nepoželjne u Rusiji

RUSKI premijer Vladimir Putin u parlamentarnu je raspravu uputio predmet kojim planira zabraniti emo i goth kulturu u Rusiji.

Bivši predsjednik i najmoćniji čovjek u Rusiji želi zabraniti svu ikonografiju i glazbu ove dvije supkulturne skupine jer smatra da će na naj način zaustaviti širenje opasnih trendova među tinejdžerskom populacijom, što je jedan od ciljeva državne Strategije za duhovno i moralno obrazovanje mladeži. Putinova vlada emose tako opsuje kao osobe u dobi od 12 do 16 godina odjevne u crno i ružičasto, a nose i remenje sa zakovicama, lakiraju nokte, kite se piercinzima dok im polovicu lica kriju crne šiške. Emo kultura je definirana kao negativna ideologija koja izaziva depresiju, a može dovesti i do samoubojstva.

Dokumente u kojima se predlaže zabrana emo i goth kulture kao način zaustavljanja negativnih utjecaja netko iz parlamenta je dao novinarima moskovskog Timesa, koji su objavili razgovore s utjecajnim psiholozima i sociolozima koji tvrde kako kultura emosa i gotičara nema negativan utjecaj niti izaziva samoubojstva, ali ipak se očekuje da će zakon stupiti na snagu krajem godine.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više