Vladimir Zagorac sutra svjedoči o otmici sina

UMIROVLJENI general Vladimir Zagorac trebao bi sutra svjedočiti u nastavku suđenja deseteročlanoj skupini optuženoj za otmicu njegovog maloljetnog sina, krajem veljače ove godine u Zagrebu.

General Zagorac drugi je svjedok u postupku koji je na zagrebačkom Županijskom sudu počeo krajem rujna. Prvi svjedok bio je njegov sin koji je bio četiri dana otet, a pušten je nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovinu tražene otkupnine. Taj novac do danas nije nađen, a sumnja se da je kod trojice optuženika u bijegu, braće Ivana, Libera i Nikole Mateković.

Vladimir Zagorac je u istrazi, krajem ožujka, pred istražnim sucem svjedočio gotovo pet sati. Službenih informacija o njegovom iskazu nije bilo, no mediji su nagađali da je Zagorac potvrdio da je nakon otmice sina telefonski razgovarao s Hrvojem Petračem koji je naknadno optužen za poticanje na otmicu. Petrač je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica, pa mu se sudi u odsutnosti, kao i braći Mateković.

Hrvoje Petrač je, inače, nakon sretnog završetka otmice u medijima tvrdio da je, zajedno sa sinom Novicom, ponudio pomoć Vladimiru Zagorcu u prikupljanju otkupnine, no umirovljeni general je to odbio.

Osim kontakata s Petračem, Zagorac je kod istražnog suca navodno kronološki opisivao otmicu, prepričavajući po danima sve događaje vezene uz odvođenje dječaka, traženje otkupnine, pregovore s otmičarima i predaju novca.

Nakon otmice general Zagorac nije dao ni jednu izjavu za medije, a policija ga je dulje vrijeme štitila.

Uz četvoricu bjegunaca, za otmicu Zagorčeva 17-godišnjeg sina optuženi su Novica Petrač, Ivan Bastalić, Darko Jaić, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček. Posljednju trojicu i Ivana Matekovića USKOK tereti i za udruživanje u grupu koja je namjeravala oteti djecu još nekih bogatih građana.

Pročitajte više