Vladin povjerenik za Metković Ivica Vidović o svojim zadaćama

IVICA VIDOVIĆ, povjerenik Vlade RH za grad Metković, izjavio je danas da mu je primarna zadaća osigurati normalno funkcioniranje gradske uprave do održavanja izvanrednih izbora u roku od 60 dana od raspuštanja Gradskog vijeća.

On je na konferenciji za novinare u Metkoviću rekao da će gradski upravni odjeli nastaviti s radom, a pročelnici svih odjela će biti upućeni na godišnje odmore.

Primopredaja dužnosti između povjerenika RH za grad Metković i bivšeg gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića-Jamba bit će obavljena idućeg tjedna.

Vidović je naglasio da će se prvenstven baviti osiguravanjem uvjeta za normalno i zakonito poslovanje i rad gradske uprave.

Prema Ivici Vidoviću svečanost i proslava Dana grada Metkovića bit će ipak održana 20. srpnja ove godine u povodu blagdana svetog Ilije. Tada će se otvoriti rehabilitacijski centar i dom zdravlja u Metkoviću, a hoće li se tada uručiti nagrade grada Metkovića zaslužnim pojedincima i kolektivima za sada je neizvjesno, rekao je.

Vlada RH je 30. lipnja na zatvorenom dijelu sjednice raspustila Gradsko vijeće Metkovića i imenovala Ivicu Vidovića povjerenikom. Pretpostavlja se da je Gradsko vijeće raspušteno zbog negativnog nalaza Državne revizije za prošlu proračunsku godinu.

Većinu u Gradskom vijeću Metkovića imao je HDZ do kolovoza prošle godine kada su desetorica vijećnika i gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo izbačeni iz stranke. Svih deset vijećnika, na čelu s Jambom, tada su prešli u nezavisne vijećnike i Gradsko je vijeće neometano funkcioniralo do najnovije odluke Vlade, kojom je raspušteno.

Pročitajte više