Vladin vozač za Index: Napadač je bio u trenirci bez maske, nema više od 40 godina

Foto: Index

U PUCNJAVI na zagrebačkom Trgu sv. Marka jutros oko 8 sati je ozlijeđen policajac. Riječ o policajcu koji je radio u osiguranju vlade. Vozač iz vlade Matija Perić ispričao je za Index što je sve vidio.

>> Svjedok: Izašao sam iz kuće, ljudi su u panici trčali iz sabora

"Došao sam na posao i prije toga po cigarete u trgovinu. Zatvorio sam vrata, napravio dva koraka i čuo pucnjavu. Odmah je bio pogođen policajac. Vidio sam da pada. Otrčao sam u trgovinu jer mi je mobitel ostao u autu pa sam utrčao po pomoć. Bio sam prvi pored policajca. Prvi sam mu pružio pomoć. Za vrijeme dok sam otišao u trgovinu kolege vozači su ga odvukli iza zgrade vlade na sigurno. Onda smo mu pružili pomoć i bili pored unesrećenog mladog policajca i čekali hitnu koja se nije pojavila. Srećom, naišao je poznanik sa sanitetom koji ga je odvezao", ispričao je vozač za Index.

>> Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio

"Igrom slučaja znam ga iz opće bolnice Zabok. Zaustavio sam ga i zamolio u pomoć. On je bio u prolazu na moju inicijativu. Bio je sam u vozilu. Bez medicinskog tehničara. Na moj zahtjev jer ga znam pristao ga je odvesti, ali samo do najbliže bolnice. Krenuo je u pratnji policije. Par minuta kasnije je došla hitna iz smjera Demetrove", rekao je.

Rekao je da je vidio napadača.

"Nije imao masku, ima je trenirku s kapuljačom, nije bio stariji od 40, visok oko 1,80 m", rekao je Perić koji misli da je oružje iz kojeg je napadač pucao kalašnjikov koji je držao u desnoj ruci.

Dodao je kako je čuo da je jedan policajac iz Mletačke pucao prema napadaču.

U 9 sati policija je izvijestila da je na Jabukovcu pronašla muškarca koji odgovara opisu počinitelja te da je počinio samoubojstvo.

Premijer nije bio u zgradi vlade u vrijeme pucnjave.

Pročitajte više