Vlahušić smijenio bivšu ministricu koja "pijane i lude" turiste ne želi u Dubrovniku

DUBROVAČKI gradonačelnik Andro Vlahušić danas je predložio Turističkoj zajednici Dubrovnika da se ne produžuje ugovor bivše ministrice Pave Župan Rusković u Destinacijskom managementu koji ističe krajem ove godine.

Smjenu Pave Župan Rusković je Vlahušić zatražio zbog njezine izjave o australskim turistima kojima je poručila da je bolje da ne dolaze u Dubrovnik. "Mladima iz Australije i Novog Zelanda je zapravo bolje da nisu ni došli u Dubrovnik", izjavila je ministrica iz Račanove Vlade koje je rekla da su se mladi iz Australije i Novog Zelanda ovog ljeta neprimjereno ponašali. "Morat ćemo pronaći način da im ne dozvolimo ući u Grad. Oni kad dođu u Grad su pijani i ludi. To je apsolutno neprimjereno za svaki grad, a posebno za Dubrovnik", kazala je Župan Rusković.

"Dubrovnik je otvoren i slobodan grad u kojem su svi dobrodošli"


Zbog te izjave ju je danas na razgovor pozvao Vlahušić te joj je rekao za svoj prijedlog da joj se ne produži ugovor. "Grad Dubrovnik je otvoren i slobodan grad u kojem su svi dobrodošli, a zajednički cilj svih uključenih u dubrovački turizam treba biti postizanje kvalitete ponude i jamstva sigurnosti i ugodnog boravka posjetiteljima bez obzira na njihovo porijeklo ili dob", napisano je na internetskim stranicama grada Dubrovnika u vijesti o sastanku Vlahušića i Župan Rusković.

"Osobni stavovi Pave Župan Rusković koje je iznijela predstavljajući rad Destinacijskog managementa, a koji su uključivali proglašavanje određenih skupina turista nepoželjnima su ocijenjeni neprimjerenima, a daljnja suradnja neproduktivnom pa se nakon konzumiranja postojećeg ugovora do kraja on neće produžiti", zaključuju na službenim stranicama Dubrovnika.

Pročitajte više