Vlak se zaletio u odron i odbio u tunel: Strojovođa poginuo, pomoćnik ozlijeđen

JEDNA osoba je poginula, a još jedna je teško ozlijeđena nakon što je teretni vlak sinoć u mjestu Zalesina pokraj Delnica iskočio iz tračnica, izvijestila je policija. U nesreći je poginuo strojovođa, dok je teško ozlijeđen njegov pomoćnik koji je zbrinut u riječkoj bolnici.

Nesreća se dogodila zbog odrona kamenja pred tunelom u koji je lokomotiva udarila lijevom stranom te je ispala iz tračnica i udarila u portal tunela. 44-godišnji strojovođa D.D. iz Rijeke je pri sudaru ispao iz lokomotive te je završio pod trećim vagonom i poginuo na licu mjesta. Njegovom 23-godišnjem pomoćniku život nije u opasnosti.

Vlak vozio iz Zagreba prema Rijeci

Vlak koji vozio iz Zagreba prema Rijeci iskočio je iz tračnica između kolodvora Skrada i kolodvora Zalesina, blizu Kupjaka, jučer oko 19.50 sati. DUZS izvještava kako je došlo do iskliznuća lokomotive. Vlak je u svom sastavu imao 17 vagona tovarenih kontejnerima, drvom i limom.

ŽC 112 odmah je o nesreći obavijestio policiju, vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć, a na teren su izašle sve mjerodavne službe.

Promet u prekidu


Kako je priopćeno iz HŽ Holdinga, zbog prekida željezničkog prometa prijevoz putnika na spomenutoj relaciji odvija se zamjenski, autobusima. Zbog nesreće i jutros promet na dionici između Delnica i Skrada teče autobusima, dok jutarnji vlakovi kasne od 15 do 30 minuta.

Mjesto nesreće i ozlijeđenog pomoćnika su jučer obišli predsjednik Uprave HŽ Hrvatskih željeznica Zlatko Rogožar, direktor HŽ Vuče vlakova Oliver Krilić i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić. "Uprava HŽ-a izražava žaljenje zbog ovoga događaja, a obitelji poginuloga kolege upućuje izraze duboke sućuti", napisali su u priopćenju iz HŽ-a.

Točan uzrok nesreće znat će se nakon policijske istrage i istrage HŽ-ovog istražnog povjerenstva.

Pročitajte više