Vlasnik krvoločnog psa u Srbiji optužen za ubojstvo

PROTIV Jovice Nedeljkovića iz Radinca Okružno javno tužilaštvo u Smederevu zatražilo je sprovođenje istrage za kazneno djelo ubojstva Dragana Arsića, na kojeg je ovaj nahuškao svog psa.

Naime, kako piše Blic, Nedeljković je 22. travnja ubio Arsića tako što je usred svađe odvezao s lanca psa rotvajlera koji je napao nesretnog Arsića. Prema nalazu obdukcije Arsić je preminuo zbog iskrvarenja iz više od 60 rana, koliko mu je nanio krvoločni pas.

Vlasnik psa navodno je imao nerazrješenih računa s Arsićem, koji mu je dugovao 500 eura. Mrtvo tijelo Nedeljković je bacio u ujakov bunar te ga zatrpao zemljom. Potraga za Nedjeljkovićem trajala je deset dana, a čim su ga uhvatili sve je priznao policiji. Hladnokrvno im je ispričao kako je tu večer pio s Arsićem te da je ubrzo izbila svađa zbog 500 eura duga. Tvrdi da nije pustio rotvajlera na njega već da se pas sam otrgnuo s uzice i napao ga.

Tužilaštvo je predložilo da se Nedeljkoviću odredi pritvor zbog utjecaja na svjedoke, a za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna od preko 10 godina zatvora. No, gotovo je nevjerojatna informacija kako rotvajler-ubojica još uvijek šeta u dvorištu vlasnika Jovice Nedeljkovića. Kako piše Blic, pas nije niti podvrgnut veterinarskom pregledu, iako to zakon nalaže, no ima novi lanac.

I.Ć. 
Foto: Press

Pročitajte više