Vode Korane i Kupe povukle se sa skoro svih cesta

Foto: Čitateljica Indexa

VODE Kupe i Korane povukle su se u Karlovcu sa svih poplavljenih prometnica osim nizvodno od Donjeg Mekušja u Pokupskoj dolini, a pregledom terena utvrđeno je da nije bilo veće štete osim možda u Brodarcima, uz box-barijere, doznaje Hina u gradskom Stožeru Civilne zaštite.

"Je li voda ponegdje podlokala ceste, moći će se sa sigurnošću reći tek kada se potpuno povuče u korita, kad završi procjeđivanje tla, ali sad se čini da većih šteta i potrebe za sanacijom cesta neće biti, osim možda u Brodarcima", rekao je za Hinu karlovački gradski pročelnik Dario Greb.

Predsjednik Mjesnog odbora Gornjeg Mekušja Mario Biličić rekao je da za njihovih 500 stanovnika nije bilo problema i da voda nije bila na cestama, ali, dodao je, tom mjesnom odboru pripadaju i Sportsko-rekreacijski centar (SRC) Korana i Stadion "Branko Čavlović Čavlek" te su "imali borbu da se zaustavi plavljenje sportskih terena".

"Danas se voda povukla i sa SRC-a Korana, zatvorena je još samo šetnica uz Koranu prema drvenom mostu i mogu reći da samo zbog velikog zalaganja vatrogasaca i gradnje zečjeg nasipa nije došlo do štete na stadionu i prostorijama NK Karlovca", rekao je Biličić.

Pročitajte više