Vodeći stručnjak za bolesti štitnjače u posjetu KB-u Sestre milosrdnice

U posjet Klinici za onkologiju i nuklearnu medicinu Kliničke bolnice (KB) Sestre milosrdnice došao je Lewis E. Braverman s Bostonskog medicinskog fakulteta, jedan od najvećih svjetskih autoriteta na području bolesti štitnjače, priopćeno je danas iz KBa.

Braverman je vodeći istraživač u mnogim kliničkim i bazičnim studijama bolesti štitnjače, autor ili urednik najznačajnijih knjiga s tog područja te istaknuti član niza međunarodnih stručnih i znanstvenih udruženja i dobitnik najprestižnijih nagrada.

U pratnji akademika Zvonka Kusića, tajnika Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Braverman je jučer posjetio HAZU, gdje ga je primio njezin predsjednik akademik Milan Moguš, a susreo se i s ravnateljem KB-a Sestre milosrdnice Radoslavom Hermanom.

U Klinici za onkologiju i nuklearnu medicinu upoznao se s dijagnostičkim i terapijskim postupcima kod bolesti štitnjače koji se provode u njoj, te izrazio zadovoljstvo načinom rada i visokom razinom stručnosti, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više