KORONAVIRUS

Voditelj ZG mažoretkinja: Imamo skup od 600 djece, a nitko ne daje informacije

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

ZAGREBAČKE mažoretkinje za vikend su trebale krenuti na turneju u BiH, dok je drugi sastav mažoretkinja trebao ići na mažoret-skup u nedjelju u Biograd, a osnivač ZG mažoretkinja Alen Šćuric od nadležnih tijela nije uspio dobiti informaciju trebaju li otkazati turneju i skup mažoretkinja u Biogradu zbog situacije s koronavirusom.

U razgovoru za Index ispričao je cijelu proceduru koju je prošao kako bi dobio relevantnu informaciju, koju ni nakon nekoliko sati nazivanja nije uspio dobiti, a cijelo su ga vrijeme upućivali da zove razne brojeve, između ostalog 112 i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (a ne Ministarstvo zdravstva).

"Prvo sam krenuo s pozivom zagrebačkoj civilnoj zaštiti, tamo se tijekom par sati nitko nije javljao. Potom sam zvao Stožer hrvatske civilne zaštite, ondje su mi rekli da me nemaju s kime spojiti i da ih ne zovem nego da pošaljem mail. Kad sam rekao da ću poslati, onda su mi rekli da pošaljem, ali da nisu sigurni hoće li odgovoriti. I rekli su mi neka nazovem 112", počeo je priču Šćuric.

Dva sata se nitko nije javljao na broj dežurnog epidemiologa

Nakon toga je zvao 112, iako mu, kaže, nije bilo jasno zašto su ga uputili na njih.

"Kad sam nazvao 112, tamo su me u čudu pitali zašto ih zovem, kad sam im sve rekao, čovjek je zaista bio pun razumijevanja, ali je rekao i da nema nikakve informacije za mene te da i oni čekaju sve informacije od Stožera, da ne zna kako bi mi pomogao i da zovem Stožer civilne zaštite. Kad sam mu rekao da sam ih zvao i da su me uputili na 112, onda mi je rekao da nazovem Hrvatski zavod za javno zdravstvo", nastavio je.

No tijekom dva sata nazivanja broja dežurnog epidemiologa nitko se nije javljao.

Nakon toga je zvao centralu HZJZ-a.

"Pitam se što bi bilo da krene pandemija"

"Na centrali su se javili i rekli da mi ne mogu dati informaciju što da radim te da nazovem Stožer. I njima sam rekao da su mi u Stožeru rekli da zovem 112, onda su me pak s centrale HZJZ-a uputili da zovem Ministarstvo obrazovanja."

Naravno, kaže, da su mu u Ministarstvu rekli da se obratio krivoj adresi.

"Dakle nakon četiri sata zivkanja na sve strane ja nisam uspio dobiti traženu informaciju što da radim za skup 600 djece koja se trebaju okupiti u Biogradu, niti za turneju u BiH, da je otkažemo ili ne. Na kraju ću je samoinicijativno otkazati jer ne želim imati probleme na granici, da nas vraćaju za Zagreb i stavljaju u karantenu. Zaista se pitam što bi se kod nas dogodilo da izbije pandemija. E da, i uz sve to sam zvao i Veleposlanstvo BiH, gdje su mi rekli da ništa ne znaju i da sve informacije dobivaju iz medija. Dakle, trebao bih dobiti dozvolu, a nemamo od koga jer se nitko ne javlja", kazao je na kraju Šćuric.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više