Voditelju "Istrage" prijete smrću

ROBERT VALDEC, voditelj sve popularnije emisije "Istraga" na Novoj TV, u posljednje vrijeme sve češće prima prijetnje smrću, a ovih dana postale su sve ozbiljnije, pa je producentska kuća Coremedia slučaj prijavila policiji. Za Index Valdec otkriva je li ga strah i sumnja li na određene pojedince iz svoje bogate novinarske karijere.

Anonimne poruke redakcija "Istrage" prima već neko vrijeme, a zadnji e-mailovi sve su brutalniji, pa se zagrebačka policija uključila u istragu. Iako Valdec nije želio da slučaj poprimi ovakve razmjere, urednik emisije Andrej Rora ipak je pozvao policiju, jer želi stati na kraj prijetnjama koje postaju sve konkretnije, a potpisuje ih "Srpkinja iz srpskog Vukovara".

"Nije me strah, a ni ja ni redakcija nemamo namjeru promijeniti način rada, ovo nas samo dodatno motivira jer dokazuje da naše reportaže itekako imaju odjeka u javnosti", rekao nam je Robert Valdec, kojeg iz puke znatiželje zanima odakle stižu sporni e-mailovi. Voditelj "Istrage" ne odbacuje mogućnost da se radi o nekome tko ga pozna, te smatra kako će se slučaj brzo riješiti.

"Istraga" će večeras emitirati priču o njihovom slučaju, kako bi se gledatelji upoznali s tom vrstom opasnosti i naučili reagirati u takvim situacijama. Gledanost "Istrage" raste iz tjedna u tjedan, a ove su prijetnje samo dodatno potvrdile činjenicu kako novinari emisije doista dobro rade svoj posao.

Valdec napominje kako prijetnje smrću stižu isključivo zbog rekonstrukcija događaja o Domovinskom ratu, ili zbog priča u kojima otkrivaju poteze nekih moćnika koji su za vrijeme rata bili "na drugoj strani", a tajanstvena "Srpkinja" prijeti mu odsijecanjem glave, klanjem i sličnim brutalnim metodama.

"Prijetnja smrću je kazneno djelo, a čak i kriminalci, vjerovali ili ne, imaju neki svoj moralni kodeks. Netko tko bi me stvarno htio ubiti ne bi to najavljivao", zaključuje Valdec.

D.K.
Foto: Nova TV

Pročitajte više