KORONAVIRUS

Vođu sekte iz Južne Koreje će optužiti za ubojstvo zbog širenja koronavirusa?

Foto: YouTube/Shincheonji Church

VOĐA kršćanske sekte iz Južne Koreje Lee Man-hee mogao bi biti optužen za ubojstvo zbog širenja koronavirusa, piše BBC. 

Gradske vlasti Seula, glavnoga grada Južne Koreje, od državnog odvjetništva traže podizanje optužnice protiv Lee Man-Heeja, utemeljitelja crkve Shincheonji, i protiv još 11 osoba.

Sumnja se da su krili imena zaraženih članova crkve koje su službene osobe pokušale pronaći prije nego što se virus proširi. 

>> Ovo je tajanstvena sekta zbog koje je koronavirus buknuo u Južnoj Koreji

Južna Koreja jedna je od zemalja s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom izvan Kine. Po dosadašnjim podacima, zaraženih je 3730, a umrla je 21 osoba.

Više od polovine zaraženih članovi su Isusove crkve Shincheonji, kršćanske sekte. 

Dužnosnici tvrde da su njezini pripadnici prošli mjesec u gradu Daegu zarazili jedni druge, a potom su virus proširili dalje po zemlji. 

Vlada u Seulu u nedjelju je podnijela tužbu protiv 12 vođa sekte. Optuženi su za ubojstva, nanošenje štete i kršenje Zakona o kontroli zaraznih bolesti.

Laura Bicker, dopisnica BBC-ja iz Seula, kaže da su tužbe dobar primjer sve većeg gnjeva južnokorejske javnosti prema toj vjerskoj grupi.

Vođa sekte Lee Man-hee tvrdi da je on mesija. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više