Vojislav Koštunica hoće deklaraciju o Jasenovcu


ZA LIDERA DSS-a Vojislava Koštunicu usvajanje deklaracije o Srebrenici predstavlja nemoralnu politiku i ponižavanje vlastitog naroda, javlja srpski B92. Koštunica drži da je ovo trenutak kada se Srbija, umjesto da podriva Republiku Srpsku, treba dogovoriti oko zajedničkog teksta deklaracije, kojom bi se, bez razlike, osudili svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije i koja bi istovremeno bila usvojena i u Beogradu i u Banja Luci.

Predsjednik DSS-a poručuje da je nemoralna i nečovječna politika koja put u Europu utire preko razdvajanja mrtvih i omalovažavanja nevinih srpskih žrtava. "Takav put ne vodi nigdje osim u poniženje vlastitog naroda. Ako Skupština Srbije umjesto jedne deklaracije kojom se osuđuju svi ratni zločini treba donijeti posebnu deklaraciju, onda bi to trebala biti deklaracija o Jasenovcu gdje je izvršen genocid nad našim narodom. Nitko nema pravo da na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod stavi žig odgovornosti da je u njihovo ime počinjen zločin", istaknuo je.

DSS je s koalicijskim partnerom Novom Srbijom Skupštini uputio svoj prijedlog deklaracije kojom se osuđuju svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije. 

Pročitajte više