Vojni helikopteri danas sudjelovali u dvije akcije spašavanja

Foto: FAH
 

LETAČKE posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) uključene su danas, u četvrtak 3. kolovoza 2017., sa helikopterom Mi-8 MTV u dvije akcije traganja i spašavanja unesrećenih osoba.
 
U prvoj akciji na Dinari posada je zajedno sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) uspjela doći do najbliže lokacije za ukrcaj ozlijeđenog planinara te ga nakon toga i zbrinula u KBC Split.

Kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV natporučnik Goran Petrović, rekao je kako se akcija izvodila na oko 1300 metara nadmorske visine, a ozlijeđenog su planinara ukrcali kod Planinarskog doma Rupe i nakon toga dalje prevezli na helidrom KBC Split.
 
Odmah po završetku ove akcije stigao je zahtjev za novom potražnom akcijom iz zraka. Ovoga puta posada je zajedno sa pripadnicima HGSS-a upućena na Biokovo u potragu i spašavanje ozlijeđene državljanke Poljske, javlja Samsotalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Pročitajte više