Vojska Šri Lanke u granatiranju područja koje drže Tamilski tigrovi pobila 387 civila

NAJMANJE 387 ljudi poginulo je u posljednjih 24 sata u bombardiranju koje provodi vojska Šri Lanke na malenom području koje još uvijek drže Tamilski tigrovi.

Liječnik koji radi u toj zoni izjavio je kako je još najmanje 1222 osoba ozlijeđeno, a da neka tijela još uvijek leže po plažama i uz ceste. Vojska demantira da bombardira područje, a izvještaji govore kako je to samo zataškavanje ubojstava koje provodi vlast. Zdravstveni djelatnici tvrde kako bombe zasigurno dolaze s područja koje kontrolira šrilankanska vojska, piše BBC.

Pobunjenici tvrde kako je ubijeno čak dvije tisuće civila

Pobunjenička stranica Tamilnet izvijestila je kako vojska od sinoć bombardira područje. Tvrde kako je u tom bombardiranju poginulo oko dvije tisuće civila. Liječnik koji radi u bolnici u gradu Mullaivaikalu rekao je kako ne može potvrditi tu brojku od dvije tisuće ubijenih civila, no da je od njemu poznatih 378 žrtava čak 106 djece.

Glasnogovornik vojske brigadir Udaya Nanayakkara rekao je kako su bombe ispaljene iz uporišta koje drže Tamilski tigrovi. Glasnogovornik ministarstva obrane Šri Lanke Keheliya Rambukwella izjavio je da je priča o vojnom bombardiranju područja samo propaganda Tamilskih tigrova. Tvrdi kako u civilnoj zoni nije bilo zračnih napada ili bombardiranja.

U tri kvadratna kilometra zarobljeno 50 tisuća civila

UN je izvijestio kako je u području koje se prostire na tri kvadratna kilometra zarobljeno 50 tisuća civila. Tamilski tigrovi svoju borbu za nezavisnost vode od 1983. godine, a u tom je ratu poginulo 70 tisuća ljudi.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više