VOLKER SCHLOENDORFF I JEREMY IRONS NA FESTIVALU U MARRAKECHU

Njemački redatelj Volker Schloendorff i britanski glumac Jeremy Irons predsjedat će žirijem za dugometražne, odnosno žirijem za kratkometražne filmove na međunarodnom filmskom festivalu u Marrakechu koji će se održati od 3. do 8. listopada, objavljeno je ovih dana u Rabatu. L

Treće izdanje ovog festivala kojem će predsjedati glumica Nathalie Baye predstavit će 73 djela odabrana nakon što je odgledano gotovo tisuću filmova, od kojih 200 kratkometražnih, objavili su organizatori u izjavi za tisak.

Odat će se počast djelima bivšeg ravnatelja i promotora festivala u Marrakechu Daniela Toscana du Plantiera, preminulog prošle godine, nakon čega će uslijediti projekcija filma "Carmen" Francesca Rosija.

Osim Volkera Schloendorffa, koji je za film "Limeni bubanj" u Cannesu dobio Zlatnu palmu, članovi žirija za dugometražne filmove su redatelji i glumci poput kanadske glumice Pascale Bussieres, novozelandske glumice Kerry Fox, marokanskog redatelja Abderrahmana Tazija i francuskog redatelja Andrea Techinea.

Na otvorenju će biti prikazan marokanski film "Mille Mois" Faouzija Bensaidija.

Program međunarodnog festivala u Marrakechu također će odati počast Ridleyju Scottu, Oliveru Stoneu, Alainu Delonu, Yousri, Amini Rachid te Amitabhu Bachchanu, poznatom glumcu indijskog popularnog filma.

Pročitajte više