Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost, a na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica

Foto:

U VEĆEM dijelu unutrašnjosti Hrvatske oblačno, mjestimice i maglovito. Ponegdje rosulja, a navečer i u noći mjestimice kiša, u Lici moguć slab snijeg. Na Jadranu i u višem gorju djelomice ili pretežno sunčano, krajem dana mjestimice s umjerenom naoblakom. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, a na Jadranu između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod u prognozi  za Hrvatsku za srijedu.

Vjetar slab, na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu bura.

Magla smanjuje vidljivost

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru te dijelu Istre i središnje Hrvatske, a ima je i na autocestama A1 između Bosiljeva 2 i tunela Mala Kapela, čvora Gospić i tunela Sv. Rok te na A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK). Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na važnijim cestovnim smjerovima promet je slab, a pojačan na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji.

Na riječkoj obilaznici, zbog ulegnuća asfaltnog zastora na ulazu u tunel Škurinje 2 u smjeru Zagreba prometuje se uz ograničenje brzine 40 km na sat.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona. Na graničnom prijelazu Bajakovo, zbog radova će biti prekinut promet 10. prosinca od 9 do 11 sati.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više