Vozači, oprezno: Jak vjetar puše na autocestama

Screenshot HAK

ZBOG vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar puše i na autocestama: A1 između tunela Ledenik i vijadukta Božići te A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Magla na cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru te ponegdje u unutrašnjosti. Ima je i na autocesti A1 između Lučkog i Karlovca te tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje.

Na autocesti A3 Bregana - Lipovac zbog prometne nesreće na odmorištu Gračenica između čvorova Popovača i Kutina i smjeru Lipovca treba voziti oprezno, upozorava HAK vozače.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Pročitajte više