Vozio u krivom smjeru autocestom Zagreb - Split, poginula trudnica

U STRAVIČNOJ prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila oko 22.30 na autocesti Zagreb - Split, jedna osoba je poginula, a još pet osoba je ozlijeđeno, tri teže i dvije lakše. Neslužbeno se doznaje da je poginula trudnica, 25-godišnja Slađana B. iz Drenovaca. 

Nesreću je skrivio vozač Golfa gospićkih registracija koji je još u Bosiljevu ušao u krivi smjer te je tako vozio 11 kilometara sve do Vukove Gorice, gdje se i dogodila nesreća. Na Golf je prvo naletio Nissan sa registarskim oznakama Županje, a zatim i Volvo kojim je upravljao 30-godišnji Š.Č. iz općine Poličnik. Automobili su potpuno uništeni, a dijelovi su bili razbacani u krugu od sto metara.

Teške tjelesne ozljede zadobili su 24-godišnja putnica R.G. iz Drenovaca koja je bila u Nissanu, te 31-godišnji M.Č. koji je bio u Golfu. Pored navedenog lake tjelesne ozljede zadobili su vozač Golfa, 51-godišnji V.P. iz Brinja i dva putnika. Teže ozlijeđeni su prevezeni u karlovačku bolnicu.

Materijalna šteta je oko 47.000,00 kuna.

Autocesta je u pravcu juga, prema Splitu i Rijeci, bila zatvorena veći dio noći zbog očevida i rasvjetljivanja događaja.

U prva dva mjeseca 2008. godine do prometnih je nesreća vrlo često dolazilo upravo zbog toga što su vozači vozili u suprotnom smjeru.

D.M.
Foto: Cropress

Pročitajte više