Vozite oprezno, ceste su mokre i skliske

Foto: FAH

KOLNICI su mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u Gorskom kotaru i Lici mjestimice ima magle, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Smanjena je vidljivost i na dionicama A1 između Bosiljeva 2 i tunela Mala Kapela te na A6 između čvorova Vrata i Bosiljevo 2.  Vozačima se savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme.

 HAK poziva na pojačan oprez na A4 Goričan-Zagreb između Svete Helene i Zagreba, zbog vozila koje se prema dojavi kreće u suprotnom smjeru. Prema dojavi radi se o vozilu marke Opel, crvene boje.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
 Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici:

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima

U prekidu je katamaranska linija: Rijeka-Mali Lošinj.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz stanje u prometu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: stanje u prometu.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više