Vratar njemačke reprezentacije Robert Enke ubio se skokom pod vlak

ROBERT ENKE, 32-godišnji vratar Hannovera i njemačke nogometne reprezentacije, preminuo je u utorak, objavio je predsjednik Hannovera Martin Kind. Policija je izvijestila da je Enke poginuo u naletu vlaka, a glasnogovornik policije za Reuters je kazao da zasad sve indicije ukazuju na samoubojstvo!

"Policija me nazvala i obavijestila da je Robert Enke preminuo. Vijest o njegovoj smrti primio sam oko 19.35 sati", izjavio je za Bild predsjednik Hannovera Martin Kind.

Enke je karijeru počeo u Carl Zeiss Jeni, a prvi profesionalni nastup upisao je u drugoj ligi 11.studenog 1995. godine, baš protiv svog zadnjeg kluba Hannovera. Bio je član Borussije iz Mönchengladbacha, Benfice, Barcelone, Fenerbahçea i Tenerifa, a od srpnja 2004. godine branio je za Hannover.

Bio je član njemačke U-21 reprezentacije, dok je za seniorsku reprezentaciju debitirao 28. ožujka 2007. godine u prijateljskoj utakmici protiv Danske.

Ove godine figurirao je kao prvi vratar reprezentacije, a zbog želučane infekcije propustio je posljednje utakmice "elfa" u kvalifikacijama za SP: protiv Azerbajdžana u Hannoveru, protiv Rusije u Moskvi i Finske u Hamburgu.
 

Pročitajte više