Vratio se i on: Branimir Bilić ponovno na HTV-u

Screenshot: HTV

BRANIMIR BILIĆ nakon godinu dana stanke vratio se na HTV. Točnije na HTV4 u emisiji Studio 4 gdje je predstavljen kao komentator HTV-a.

Branimira Bilića gledatelji su upoznali kao voditelja "Lica nacije" i "Pulsa Hrvatske", koji je ukinut krajem 2012. godine. Takva odluka Bilića je razljutila s obzirom da je "Puls Hrvatske", po njegovom mišljenju, bio "jedan od najrelevantnijih i najkritičkijih javnih sadržaja na HTV-u i u hrvatskom medijskom prostoru".

U otvorenom pismu koje je odaslao nakon ukidanja "Pulsa Hrvatske" Bilić je takvu odluku nazvao cenzurom i gušenjem medijskih sloboda. Odluka je, tvrdio je tada Bilić, donesena u političkim krugovima, uz asistenciju "moćnih čelnika korporacijskog, tajkunskog i bankarskog kapitala – čiju je promašenu politiku i pohlepu, 'Puls Hrvatske' često izravno i argumentirano, zajedno s gledateljima, uživo propitivao i kritizirao".

Bilić se kratko vratio 2014. godine s emisijom "Glas za čovjeka" koja vrlo brzo i ukinuta.

"Kada će u Remetinec različiti Kalmete, Linići, Jakovčići, pa ja ću reći još i Ježići, Vrhovnici, Pavići, Todorići, Štrokovi, Končari, ispričavam se nekome od ove elite ako ga nisam nabrojio, i drugi dio bankarske, odvjetničke pa i medijske mafijaške strukture, dakle, jednog hrvatskog kutleraja?", legendarno je Bilićevo pitanje svom gostu  sociologu Renatu Matiću.

Posljednji Bilićev "izlet" u javnost bilo je njegovo dramatično pismo Programskom vijeću HRT-a kada je pisao o "padu novinarske profesionalnosti i srozavanja ugleda HRT-a u cjelini".


Bilić je danas za svoj povratak odabrao temu reizbora stranačkih čelnika u HDZ-u i SDP-u te u HNS-u. Ondje gdje je za predsjednika stranke bila predložena samo jedna osoba, Bilić je nazvao demokratskom farsom. 




 

Pročitajte više