Vrbovec: Gnijezdo stršljena začepilo dimnjak; žena umrla od trovanja ugljičnim monoksidom

U KUĆI u mjestu Gradec kraj Vrbovca jučer je pronađeno mrtvo tijelo 63godišnjakinje koja se najvjerojatnije otrovala ugljičnim monoksidom, izvijestila je danas zagrebačka policija koja je očevidom utvrdila da je dimnjak kuće bio začepljen gnijezdom stršljena.

Mrtvu Mariju Jelić, koja je sredinom ožujka došla na odmor iz Austrije u kojoj živi, jučer je oko 10 sati pronašao njezin brat.

Policija je na očevid pozvala i dimnjačara koji je u dimnjaku pronašao gnijezdo stršljena.

Budući je 63-godišnjakinja večer prije naložila kamin i otišla spavati, policija sumnja da se u prostoriji stvorila velika koncetracija ugljičnog monoksida jer sagorjeli plin nije mogao izaći kroz začepljen dimnjak nego se vraćao u prostoriju. Iako sve ukazuje na trovanje ugljičnim monoksidom točan uzrok smrti utvrdit će se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Ovaj tragičan događaj u mjestu Gradec dogodio se tri dana nakon što su se trojica dječaka zbog začepljenog dimnjaka otrovala ugljičnim monoksidom za vrijeme tuširanja u svlačionici NK Lonjice, također na području Vrbovca. Dječaci su na sreću spašeni, a naknadno je u dimnjaku pronađen mrtav fazan.

Pročitajte više