Vrdoljak: Kolindi bi bilo bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Facebook

IVAN VRDOLJAK oglasio se danas na Facebooku i prokomentirao nedavne izjave Kolinde Grabar-Kitarović. Podsjetimo, predsjednica je jučer izrazila žaljenje zbog rezultata PISA testa. 

Rekla je kako su loši rezultati dokaz kako s reformom obrazovanja trebamo krenuti žustrije jer za sada ne donosi rezultate. Vrdoljak je danas prokomentirao upravo tu izjavu.

"Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna"

Kaže kako bi netko njezine istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju.

"Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna!

PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati!

U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja - nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi - posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik", napisao je Vrdoljak.

Komentirao i izjavu o nošenju kolača Bandiću

Ali tu nije stao, nego je usput prokomentirao izjavu o nošenju kolača Bandiću.

"Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije. #nilijevonidesnosamonaprijed", poručuje Vrdoljak.

Pročitajte više