Vrdoljak nabrojao obećanja Milanovićeve koalicije: Veće plaće, radna mjesta...

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak nabrojao je što sve Narodna kaolicija sprema građanima nakon izbora u rujnu.

"Nudimo vjerdostojnost, stabilost i rezultat. Hrvatska može i mora biti bolje mjesto za život. Imat ćemo nekoliko prioriteta i fokusa u našem radu, a to su svakako ulaganje, razvoj i reformiranje obrazovnog sustava, povećanje plaća kroz promjenu porezne politike i otvaranje radnih mjesta kroz poticanje ulaganja u gospodarstvu. Dokaz vjerodostojnosti su rezultati koji su donijeli 2016. na ovom nivou, a sada moramo iskoračiti korak dalje, zaposliti ljude i rasteretiti plaće", nabrojio je Vrdoljak u Dnevniku N1 televizije.

Kampanju neće fokusirati na kritiziranje političkih protivnika.

"Fokus naše kampanje nisu politički kokurenti, bavimo se hrvatskim građanima i rezultatima koje na izborima moramo donijeti. Ne smije se dogoditi da izgubimo još šest mjeseci i da se nakon izbora dogodi da ne znamo što raditi. Ne smijemo više gubiti vrijeme", rekao je Vrdoljak, koji tvri da se dosad nije razgovaralo o raspodjeli funkcija, već samo o tome što bi koja od stranaka u koaliciji mogla ponuditi.

HNS smatra da ima kvalitetan kadar za resor graditeljstva, prometa, vanjskih poslova te znanosti, rekao je Vrdoljak.

Razdvojio bi neke resore

Vrdoljak je najavio da je moguće da će doći razdvajanja nekih resora, kako bi se povećala njihova učinkovitost.


"Neće se povećati broj ministarstva, možda ćemo razdvojiti neke resore kakao bismo podigli učinkovitost, a neka druga bi pripojili", rekao je.

Vrdoljak ne vjeruje da će se Narodna koalicija naći u situaciji da pregovara s MOST-om.

"Građani žele stabilnost  i vjerodostojnost. Ovo što smo vidjeli u zadnjih godinu dana nije primjereno za jednu lijepu zemlju kakva je Hrvatska", rekao je Vrdoljak.

Pročitajte više