Vrdoljak nakon sastanka koalicije: HNS će tražiti povećanje plaća učiteljima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je nakon sastanka vladajuće koalicije kako će HNS vrlo brzo pokrenuti i pitanje povećanja plaća prosvjetnih djelatnika koji su godinama u nepovoljnijem položaju naspram ostalih javnih službi.

"Početak školske godine je pred nama i nemamo želju ni potrebu odugovlačiti. Vrlo brzo će ta tema doći na stol. Poznat je stav HNS-a i ministrice Blaženke Divjak - s obzirom na to da su zbog koeficijenata godinama učitelji i profesori bili u nepovoljnom položaju naspram ostalih službi i s obzirom što se od njih očekuje, vrijeme je da im se dignu plaće", poručio je Vrdoljak.

Navodi kako "iznos nije u tolikoj mjeri opteretiv za proračun da se ljudima u resoru u kojem se događaju najveće reforme izađe u susret".

"U ovoj godini taj bi izdatak, tvrdi, iznosio oko 40 milijuna, a u idućoj 200 milijuna kuna.

Vrdoljak je zadovoljan kandidaturom Dubravke Šuice za hrvatsku predstavnicu u Europskoj komisiji jer, kaže, ima veliko iskustvo. 

Bit će veliki izazov dobiti većinu u Europskom parlamentu jer je i predsjednica komisije izabrana tankom većinom pa smatra kako to pitanje ne treba dodatno politizirati u Hrvatskoj nego iskoristiti šansu. 

Pročitajte više