Vrdoljak za Index: Neću se vratiti u vladu

Foto: FaH

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak vezano za nagađanja o njegovom ulasku u vladu RH, koja su se danas pojavila, za Index je istaknuo da su mu takva razmišljanja "samo potvrda da su rezultati njegova rada i njegovog tima prepoznati".

"Jasan mi je interes, osobito zbog toga što su u vrijeme dok sam bio ministar gospodarstva po prvi puta napravljeni značajni iskoraci u gospodarstvu te je Hrvatska stavljena na energetsku kartu Europe. No moji prioriteti su sada pet ključnih projekata HNS-a na čijoj izradi i implementaciji radimo: Hrvatska kao zemlja znanja, razvoj kreativne industrije, razvoj gospodarskih i poreznih politika uključujući i realizaciju Industrijske strategije Hrvatske, izgradnja digitalne infrastrukture Hrvatske i fokus na čovjeka – odnosno razvijanje ljudskih potencijala kao suštinu moderne liberalne politike. I to ću napraviti kao predsjednik HNS-a", kaže Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a odlučio se posvetiti stranci, članstvu i radu na terenu, što smatra jednako važnim poslom kao i sudjelovanje u samoj vladi te u ovom trenutku ne razmišlja ni o kakvoj drugoj opciji, pa ni o ulasku u vladu RH.

Nahvalio svoj kadar

"Smatram da ministri iz kvote HNS-a Blaženka Divjak i Predrag Štromar rade izvrstan posao. Rezultatima koje su postigli u samo sedam mjeseci otkako su na svojoj dužnosti rade značajan iskorak na hrvatskoj političkoj sceni – fokus njihovog političkog djelovanja je upravo rezultat i to onaj rezultat koji ima direktan utjecaj na dobrobit naših građana i na budućnost naše djece. To je HNS kakav gradimo", kaže Vrdoljak koji je još jednom istaknuo kako se u ovom trenu nema namjeru vraćati u vladu.

Podsjetimo, danas su se u medijima pojavila nagađanja kako premijer Andrej Plenković želi vratiti Vrdoljaka na mjesto ministrice Martine Dalić.

Pročitajte više