Vrdoljakov zamjenik u saboru: "Promijenili smo mišljenje zbog dobrobiti ove zemlje"

Foto: FaH

STJEPAN ČURAJ, koji će u saboru zamijeniti Ivana Vrdoljaka, u razgovoru za N1 televiziju rekao je kako poštuje odluke stranke već dugi niz godina te da će tako biti i s odlukom o ulasku u koaliciju s HDZ-om.

"Kao član stranke već dugi niz godina, poštivat ću njene odluke", rekao je i dodao kako su u stranci svjesni da građani ne žele nove izbore.

"U sam sporazum i pregovore nisam uključen. Zna se da je jedan od naših glavnih uvjeta reforma obrazovanja i druge stvari koje će Hrvatsku učiniti boljom, a i svjesni smo bili da novi izbori nisu nešto što građani žele", poručio je.

Komentirao moguća izbacivanja članova iz stranke

O izbacivanju iz stranke onih članova koji nisu glasali za koaliciju, rekao je da je statut jasan.

"Mi smo imali argumentiranu raspravu i mislim da se nitko nije spreman odreći nikoga. Statut je jasan, svaki bi član trebao poštivati odluke vodstva. Treba poštivati i njihove osobne stavove, ja se osobno ne bih nikoga odrekao", rekao je Čuraj.

Na tvrdnju da je HNS bio protiv vlade, a kako sada ulazi u vladu odgovorio je potvrdno.

"Niste htjeli ovu vladu, ali ste sada spremni sjediti u njoj i biti ministri?", upitan je Čurak koji je odgovorio: "Tako je. Za dobrobit ove zemlje, za projekte, za nastavak reforme obrazovanja i za sprečavanje izbora koji ne bi donijeli ništa dobro."

Pročitajte više