Vrhovni sud povisio kaznu: Anti Boljatu za brutalno ubojstvo zeta 15 godina zatvora!

VRHOVNI SUD drastično je povisio kaznu 64-godišnjem Anti Boljatu, koji je zbog ubojstva zeta Ivice Dugandžića u studenom prošle godine na Županijskom sudu u Splitu osuđen nepravomoćno na 12 godina zatvora. Za ranjavanje krhotinama metka svoje kćeri i majke ubijenog dobio je još deset mjeseci pa je izrečena jedinstvena presuda od 12 i pol godina zatvora.

Propucao ga kroz prsa pa mu raznio glavu

Vijeće Vrhovnog suda pod predsjedanjem suca Damira Kosa zaključilo je, pak, da je splitski sud premalo cijenio otegotne okolnosti, u prvom redu brutalnu egzekuciju te činjenicu da je ubijeni imao samo 33 godine. Stoga su Boljatu za ubojstvo dali 14 godina, a za ranjavanje godinu i pol, sve u svemu, punih 15 godina zatvora.

Boljat je zeta ustrijelio na prvi dan 2009. godine u Vučevici u kaštelanskom zaleđu. Bio je prilično pijan, izmjerili su mu 1,9 promila alkohola. Uzrujao se što mu je zet ošamario kćer. Uzeo je pušku M-48 i prostrijelio Dugandžića hicem kroz prsa. Kad je ovaj pao, prislonio mu je cijev puške na glavu i okinuo.

"Eto ti sad gade", dobacio je nakon svega. Krhotine metka razletjele su se uokolo te lakše ozlijedile Antinu kćer Marijanu i Ivičinu majku Anu. 

Pročitajte više