VRIJEME U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI Evo koje temperature možemo očekivati u hrvatskim gradovima

Foto: FaH

NAKON tjedna ispunjenog sunčanim i iznimno hladnim vremenom, evo kakva nas prognoza očekuje posljednjeg dana u godini i u novogodišnjoj noći.

Dan će biti sunčan uz povremenu i malu naoblaku diljem Hrvatske. Vjetar se može očekivati samo u na Jadranu gdje će puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura se očekuje između 0 i 5 stupnjeva u unutrašnjosti, odnosno 9 do 13 3°C na Jadranu. Stabilno će ostati i večeras, u novogodišnjoj noći. Ne očekuju se oborine, a u većini dijelova Hrvatske ne bi trebalo ni puhati. Ipak, evo kakva nas prognoza i temperature očekuju u najvećim hrvatskim gradovima prema Accuweatheru.

Zagreb
Zagrepčani će Novu godinu dočekati uz -6 Celzijevih stupnjeva. Unatoč slabom jugozapadnom vjetru, osjetilna temperatura će ipak biti nešto viša. Međutim, i dalje niskih -5 °C.

Split
Bura, jedan od simbola Jadrana, bit će uz Splićane i na dočeku Nove 2017. Nešto jači vjetar bi trebao biti upravo oko ponoći i u prvim satima 2017. godine. Zbog vjetra će i osjetilna temperatura biti nešto niža, oko 1 stupanj iznad ništice dok će se na termometru prikazivati 3 stupnja.

Rijeka
Građani na Korzu mogu očekivati slično vrijeme kao što će biti i u Splitu. Uz tek stupanj višu osjetilnu temperaturu i donekle slabiju buru, i dalje će na gradskim ulicama biti iznimno hladno.

Osijek
Uz veliku naoblaku Osječani će se smrzavati na -5 stupnjeva. Zbog umjerenog vjetra sa zapada, osjetilna temperatura neće biti viša, već će se cijelu noć kretati također na -5 °C.

Dubrovnik
Najjača bura na Jadranu u novogodišnjoj noći puhat će na dubrovačkom području. Ipak, to neće spriječiti da temperatura biti ipak ugodnih 5 °C za Novogodišnju noć. Osjetilna temperatura će se pak spustiti na samo dva stupnja iznad ništice.

Zadar
Najniža temperatura na Jadranu će svakako biti ona na zadarskom području. Osjetilna temperatura neće prijeći ništicu dok će stvarna temperatura biti tek jedan stupanj iznad nule. Uzrok niskoj temperaturi je svakako u buri koja će cijele večeri puhati umjereno jakim intenzitetom.

Sisak
Unatoč umjerenom jugozapadnjaku, Sisčani će Novu godinu dočekati uz -6°C. Ni osjetilna temperatura ne bi trebala odskakati od stvarne ako je suditi prema prognostičarima.

Pročitajte više