Vrličko poglavarstvo moli Lučina da se policijska ispostava vrati u Vrliku

POGLAVARSTVO Vrlike ponovno je izrazilo nezadovoljstvo ukidanjem ispostave sinjske policije, koje je u Vrlici prestalo djelovati još sredinom 2000., te je na to opet pismom upozorilo ministra unutarnjih poslova Šime Lučina, izjavio je danas gradonačelnik Vrlike Niko Rebić.

Rebić je upozorio kako sve češće pojave remećenja javnog reda i mira poprimaju i razmjere ´brutalnog uništavanja imovine´ te da čak ima i ´prijetnji fizičkim likvidacijama´.

Tako se, rekao je, prije nekoliko dana dogodilo demoliranje jednog ugostiteljskog objekta i razbijanje namještaja u zdravstvenoj ustanovi. ´U to vrijeme u Vrlici nije bilo niti jednog policajca koji inače u taj grad udaljen od Sinja 36 kilometara dolaze samo na poziv kada se nešto dogodi´, kazao je Rebić.

Podsjetio je kako je Vrlika, koja je zajedno s okolnim selima za vrijeme Domovinskog rata bila pod okupacijom, područje od posebne državne skrbi prve kategorije. ´U njega se postupno vraćaju i izbjegli građani srpske nacionalnosti što također može utjecati na eventualne konflikte koje bi, uz ostale, trebali rješavati i policajci´, rekao je gradonačelnik.

Zbog svega toma vrličko Poglavarstvo zamolilo je ministra Lučina da još jednom preistipta odluku o ukidanju policijske ispostave jer građani tog područja imaju pravo na siguran i miran život te zaštitu svoje imovine, kazao je Rebić.

Pročitajte više