Vučić: Možda ćemo morati uvesti sankcije Rusiji

Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati uvesti sankcije Rusiji.

"Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva", rekao je Vučić, a prenosi N1 Srbija.

"Ništa mi se ne sviđa u prijedlogu EU za Kosovo"

Kaže da je odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u prijedlogu Europske unije vezanom za rješenje kosovskog problema.

"Iznio sam najlošije detalje sporazuma da bih ukazao na težinu situacije", naveo je Vučić.

"Nepodnošljiva lakoća neodgovornosti proganja naš narod", rekao je Vučić uz konstataciju da je za vođenje države potrebna ogromna odgovornost.

Došlo do naguravanja u Skupštini

Zastupnici Skupštine Srbije počeli su danas novu izvanrednu sjednicu na kojoj je Vučić predstavio Izvještaj o pregovaračkom procesu s Prištinom.

Izvještaj je zastupnicima formalno podnijela Vlada Srbije, Ured za Kosovo i Metohiju, kao i Ured za koordinacijske poslove u pregovaračkom procesu s privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Nakon obraćanja Vučića počela je rasprava. Tijekom popodneva došlo je do incidenta u kojem su se zastupnici opozicije i vlasti gurali i vrijeđali ispred klupe u kojoj je sjedio Vučić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više