FOTO Vučić predstavio raketni sustav "Aleksandar" pa poručio: Samo neka se Hrvati naoružavaju

Foto: Pixsell/Srđan Ilić

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" u Beogradu, piše srpski Blic.

Vučić nije skrivao zadovoljstvo brojem izlagača kao ni ambiciju da se sajam održava na godišnjoj razini. Istaknuo je kako je to prilika za nova poslovna partnerstva.

"Ako imaju pare, neka se naoružavaju"

Na novinarsko pitanje kako komentira najavu Hrvatske o nabavci suvremenih borbenih aviona F-16 Barak ili Gripen, rekao je da se svatko ima pravo naoružati.

"Hrvatska se ima pravo naoružati. Ako imaju novce, neka se naoružavaju. Ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im puno uspjeha. Nema tu filozofije", rekao je Vučić.

Istaknuo je da Srbija mora osigurati svoju sigurnost, svoje nebo i svoje građane. "To je naš posao koji moramo napraviti za Srbiju. Što će raditi drugi, neka rade kako im je volja", rekao je Vučić.

Srbiji stiži MIG-ovi iz Rusije

U Srbiju bi uskoro trebali stići avioni MIG 29 iz Rusije.

Vučić je najavio i ulazak stranog kapitala u vojnu industriju u Srbiji do 49 posto vrijednosti kao i da će država ove godine tvornicama oružja isplatiti 49,9 milijuna eura podrške za unaprjeđenje poslovanja.

Predstavljen raketni sustav Aleksandar

Na međunarodnom sajmu u Beogradu, kako je najavljeno, bit će predstavljena nova verzija Nore, sustava koji ispaljuje šest haubica u minuti, posjetiteljima će biti predstavljen i novi raketni sustav pod imenom Aleksandar, modularna puška 6,50 mm, oklopno vozilo Miloš i istoimena besposadna platforma te višecijevni lansirni sustav Oganj 2.

Otvorenju sajma prisustvovali su, uz državni vrh i predstavnike veleposlanstava u Beogradu i vojna izaslanstva Indije, Kazahstana, Alžira, Egipta, Rusije, Meksika, Indije, Cipra, Togoa i Libana.

Pročitajte više