Vučić o prestanku emitiranja Nove i N1 u Srbiji: Nogometni tajkun želi još zaraditi

Foto: N1

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti poslije bilateralnih sastanaka koje je imao u sklopu summita EU-Zapadni Balkan u Tirani.

Osvrnuo se na to što su televizije Nova S i N1 od ponoći 6. prosinca prestale emitirati redovni program. Podsjetimo, program je zamijenio crni ekran s porukom "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".

"Mislim da je važno da se kaže da nitko nije zamračio izvještavanje, već da su to sami napravili. Ako oni sami imaju problema s izražavanjem, to je onda problem za njih i njihovog vlasnika. Ja ne vjerujem da se oni bore za vas ako imaju problem u izražavanju, a ako se bore za sebe, onda je to problem za njih jer im vlasnik ne dozvoljava da na slobodan način izražavaju svoju volju.

A zašto danas? A vi to kao ne znate? Ne mogu vam objasniti koliko se netko potresao što medijski i nogometni tajkun hoće još malo zaraditi. Ništa posebno, ali sam suglasan da se treba razgovarati o tim medijima gdje je evidentna medijska nesloboda i gdje postoje loši pokušaji imitiranja Mile Štule, kao i mnogih drugih", rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Pročitajte više

 

Pročitajte više