Vučić o noti iz Hrvatske: "To je kao da Njemačka piše Židovima zbog Dana Holokausta"

Foto: FAH

PREDSJENIK Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je prosvjedna nota koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izjava Ivice Dačića u sjedištu UN-a na otvaranju izložbe "Jasenovac pravo na nezaborav" ravna onoj koju bi Njemačka uputila Židovima zbog obilježavanja Dana Holokausta.

"Volio bih vidjeti tekst, ali to bi bilo isto kao kad bi Njemačka pisala Židovima jer su obilježili Dan Holokausta", ocijenio je Vučić za TV Pink.

Podsjetimo, MVEP je uputio notu srpskom veleposlanstvu u Zagrebu izražavajući nezadovoljstvo zbog Dačićevih izjava na otvaranju izložbe o Jasenovcu u sjedištu UN-a u New Yorku 25. siječnja.

Šef srpske diplomacije tada je rekao kako je cilj izložbe da se zločin u tom ustaškom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata "ne zaboravi i ne dopusti relativiziranje i rehabilitacija zločina".

Ne navodeći izrijekom Hrvatsku, dodao je da je bilo "puno otpora od strane jedne države" da se ta izložba organizira u UN-u.

"Izjave ministra Dačića u UN-u pokazale su da Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipuliranjem žrtvama Jasenovca u dnevnopolitičke svrhe", stoji u priopćenju MVEP-a.

Pročitajte više