Vučić objavio novu drastičnu mjeru, više nitko neće moći ući u Srbiju

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

U SRBIJI su, prema najnovijim informacijama, 103 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom. Od toga je 55 osoba u bolnici, a šest osoba je u teškom stanju i nalaze se na respiratorima. 

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako očekuje ubrzani rast broja zaraženih u sljedećim danima. 

"Očekujemo u danima koji dolaze, a to vidimo i po reakcijama liječnika, daljnje ubrzano povećavanje broja zaraženih. Nama je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, prelazimo na bolnicu "Dr. Dragiša Mišović". Danas je dvoje pušteno jer su dva puta bili negativni na koronavirus, ali nam svakog dana dolazi mnogo više. Taj period liječenja nije kratak, nama su bolnice sve punije, liječnici se drže junački. Vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i vjerujem da ćemo moći pomoći liječnicima da nastave u ovom tempu iako su umorni. Do sutra u 18 sati očekujemo da bude možda i najveći broj osoba do sada zaraženih", rekao je Vučić. 

Nakon jučerašnjeg uvođenja policijskog sata, najavio je novu drastičnu mjeru.

"Uvest ćemo još teže mjere, od sutra u 8 ujutro se zatvaraju svi granični prijelazi za drumski, željeznički i riječni promet. Osim transportnih kamiona, više nitko ne može ući u Srbiju", rekao je Vučić. 

U Srbiji se od sutra zabranjuje i međugradski autobusni promet, a Vučić je najavio i produženje policijskog sata koji sad vrijedi od 20 sati navečer. 

Pročitajte više