Vučić: Priča mladića kojemu je otac umro je notorna i jeziva laž

Foto:

U SREDIŠTU Beograda satima su trajali sukobi policije i prosvjednika koji su se u utorak navečer okupili ispred skupštine Srbije nakon što je srbijanski šef države Aleksandar Vučić u utorak najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Neredi su trajali satima, a ima više desetaka ozlijeđenih, kako policajaca tako i prosvjednika. I materijalna šteta je velika, zapaljeno je pet policijskih vozila.

Zbog svega toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

Između ostalog je komentirao izjavu mladića čiji je otac prije tri mjeseca umro od koronavirusa. Radi se o Petru Đuriću, sinu srpskog umjetnika Ljubiše Đurića.

"Želim ukazati na brojne laži. Sinoć su kao heroja predstavili čovjeka kojem je otac preminuo zbog korone i to jer nije bilo respiratora. Riječ je o notornoj laži, o takvoj notornoj laži da je to jezivo. Liječnici su koristili invazivne i neinvazivne metode, radili sve što je potrebno, borili se do zadnje sekunde. Nikada nam nije nedostajao nijedan respirator", rekao je Vučić.

"Riječ je o osobi loše prošlosti, osuđivanom za prekršaje i druge stvari", dodao je.

"Drugo lice na koje su se pozivali, čovjek je Sloba Robija, lažno se predstavlja kao poljoprivrenik, višestruko osuđivana osoba iz kriminalne sredine. Nemojte o tih ljudi praviti junake", rekao je.

"Mislite da ćete pristojnu Srbiju uplašiti, mislite da će normalna Srbija ustuknuti u strahu od batinaša. Nećete uspjeti", rekao je Vučić.

Pročitajte više