Vučić: Zbog povampirenja ustaške politike u Hrvatskoj moramo utvrditi imena stradalih Srba u NDH

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić kazao je kako je pred institucijama Srbije i Republike Srpske zadatak utvrđivanja točnih imena stradalih Srba na teritoriju NDH, s obzirom na to da to još nije utvrđeno, piše b92.

"To moramo napraviti i zbog povampirenja ustaške politike u Hrvatskoj", rekao je Vučić na obilježavanju 75 godina od formiranja logora Jasenovac.

"Svjedoci smo toga da se iz ponora povijesti na scenu vraćaju ideje nekadašnje NDH. Mirno ćemo i ponosno to otrpjeti sve to, ali nikome i nikada nećemo dozvoliti Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, ali ni Oluju. Srbin više neće u jamu, Srbin više neće bespogovorno u smrt, Srbin više neće i ne može bez svoje njive, imanja, kuće, ognjišta", kazao je Vučić.

Vučić je istaknuo da Srbi nikome ne prijete, da žele mir i najbolje odnose, čak i s onima koji su htjeli da ih nema. Dodao je da je izgubljeno previše života da bi se Srbi plašili koljača i ubojica koje neki svakodnevno promoviraju kao heroje.

"Ne plašimo se tih ubojica, sve smo lekcije naučili, vaše pjesme i zlokobne prijetnje samo nas ujedinjuju, na vaš podsmijeh odgovaramo osmijehom, na vašu mržnju ljubavlju", zaključio je Vučić.
 

Pročitajte više