DANAS VUČIĆEVA INAUGURACIJA Nema dekoltea, mini suknji, plesa ni ljubljenja

Foto: Hina, 123rf
 
ZA DANAŠNJU inauguraciju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića objavljena su stroga pravila, piše srpski Blic. Inauguracija će se održati u Palači "Srbija" (zgradi nekadašnjeg Saveznog izvršnog vijeća u Beogradu), a prisustvovat će joj 5.000 ljudi. 
 
Vučiću će moći čestitati isključivo državnici. Blic doznaje da ostali "mogu biti sretni što su pozvani" te da je rukovanje i kratak razgovor s predsjednikom ograničen vremenom i mora biti gotov za 10 sekundi.
 
Pet tisuća ljudi će biti raspoređeni po cijeloj zgradi i u pokretu jer nema mjesta za sve niti u jednoj od prostorija. Posluživat će se tradicionalna jela specifična za pojedina područja Srbije, ovisno u unutarnjem uređenju pojedine prostorije u Palači. Palača ima 13 dvorana za konferencije, šest salona i tri sale. 
 
Stroga pravila ponašanja i oblačenja
 
Objavljena su i stroga pravila oblačenja za sve. Tko ih ne bude ispoštovao - neće moći prisustvovati inauguraciji. 
 
Žene moraju biti odjevene u elegantne koktel haljine dužine ispod koljena. Dekolte ne bi smio biti posebno naglašen. Muškarci na sebi moraju imati crna ili tamna odijela. Sve ostale kombinacije nisu dozvoljene. 
 
Svirat će trubač Dejan Petrović, no ples i pretjerivanje u alkoholu je zabranjeno. 
 
Šest tona mesa
 
Lokalni mediji pišu kako je za inauguraciju osigurano šest tona mesa, a gostima će biti ponuđeni kao leskovački specijaliteti s roštilja, pečenja, Karađorđev odrezak uz gibanicu, mućkalicu, zlatiborski kajmak.
 
Najavljen je dolazak brojnih izaslanstava, jedno od njih bih će i hrvatsko, na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Pročitajte više