Vujanović dobiva najveću podršku crnogorskih birača

PREDSJEDNIČKI kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović, mogao bi pobijediti već u prvom krugu izbora 11. svibnja i postati novim crnogorskim predsjednikom, pokazalo je istraživanje koje je proveo Centar za demokratsku tranziciju objavljeno u utorak u Podgorici.

Za Vujanovića će glasovati 35,8 posto, dok će se za kandidata liberala Miodraga Živkovića opredijeliti 8,9 crnogorskih glasača, pokazalo je israživanje.

Neovisnom kandidatu Dragana Hajdukovića pripalo bi svega tri posto glasova građana.

Većina građana Crne Gore, prema tom istraživanju, ne vjeruje da će vlada premijera Mila Đukanovića ostvariti najavljene reforme. Naime, 47,1 posto građana nezadovoljno je dosadašnjim učinkom vlade, dok je svega 14,2 ima pozitivno mišljenje.

Većina građana, 37,4 posto, ocjenjuje kako su ključni interesi Crne Gore Ustavnom poveljom zajednice zadovoljavajuće zaštićeni.

Ako bi se sutra održao referendum o državnom statusu Crne Gore, 45,5 posto građana bi glasovalo za samostalnost, 34,4 protiv crnogorske nezavisnosti, a 20,1 posto nema određeno mišljenje o tom pitanju.

Pročitajte više