Vujnovac više nije predsjednik uprave ENNA-e i PPD-a

Foto: Hina

Od 1. srpnja 2023. godine Energia naturalis d.o.o. (ENNA) dobiva novog predsjednika uprave, objavili su iz tvrtke dodavši da će dosadašnjeg predsjednika uprave Pavla Vujnovca na toj poziciji zamijeniti Boštjan Napast.

"Vujnovac ostaje vlasnik svih tvrtki u sustavu, no povlači se iz operativnog, svakodnevnog upravljanja ENNA grupom, kao i s mjesta predsjednika uprave PPD-a", kažu iz tvrtke.

"Energiju naturalis napušta i g. Damir Spudić, dosadašnji CFO. Vujnovac i Spudić i u ENNA-i će u budućnosti preuzeti nadzorne funkcije, baš kao što to čine i u drugim tvrtkama i projektima u kojima se Vujnovac pojavljuje kao investitor", dodaju.

Zašto Vujnovac odlazi s pozicija?

U priopćenju tvrtke piše kako se ove promjene u samom vrhu grupacije događaju u sklopu procesa promjene korporativne strukture i pripreme ENNA grupe za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO) i investicijski ciklus vrijedan više od milijarde eura.

Kako su već ranije izvijestili, PPD i njegove tvrtke kćeri u inozemstvu (PPD grupa) izlaze iz sastava ENNA grupe i prelaze u vlasništvo tvrtke Blue Horizon, u stopostotnom vlasništvu Pavla Vujnovca, sa sjedištem u Vukovaru.

Pročitajte više