Vuk Drašković neće u vladu koju podržavaju Miloševićevi socijalisti

KOALICIJA Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije neće biti u manjinskoj vladi koju bi podržala Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića, izjavio je u utorak lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

"Ne možemo ni podržavati, niti biti u vladi koju podržava Socijalistička partija Srbije dok je na njenom čelu Milošević. Ili to, ili novi izbori", kazao je Drašković novinarima nakon razgovora s predsjednikom parlamenta i vršiteljem dužnosti predsjednika Srbije Draganom Maršićaninom.

Predsjednik Skupštine Srbije Dragan Maršićanin u utorak je, u odvojenim razgovorima, sa čelnicima stranaka tzv. demokratskog bloka obavio konzultacije o formiranju nove vlade, nakon čega je novinarima izjavio da Demokratska stranka Srbije, čiji je potpredsjednik, i dalje želi formirati manjinsku vladu, te će krajem ovog ili početkom idućeg tjedna biti jasno je li moguće formiranje vlade ili predstoje novi parlamentarni izbori.

Zamjenik predsjednika Demokratske stranke Zoran Živković je, nakon razgovora s Maršićaninom, kazao da "ne postoji volja niti jedne stranke da se napravi vlada punog kapaciteta, koja bi nastavila reforme", dok je predsjednik G17 Plus Miroljub Labus izjavio da se zalaže za većinsku vladu četiri demokratske liste, za što su šanse male. On je najavio da će njegova stranka definitivnu odluku o eventualnom sudjelovanju u manjinskoj vladi, koju bi podržali Miloševićevi socijalisti, donijeti na sjednici vrha stranke u subotu.

(Hina) xttag ysb

Pročitajte više