Vukovar: Odgođena glavna rasprava u postupku protiv 35 osoba optuženih za ratni zločin

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Vukovaru odgođena je glavna rasprava, koja je danas trebala početi u postupku protiv 35 osoba optuženih za ratni zločin počinjen 1991. i 1992. godine u mjestu Mikluševci, na vukovarskom području, naseljenom većinom Rusinima.

Glavna rasprava odgođena je jer se sudskom pozivu nije odazvao 23. optuženi, Jovo Cico, kao ni njegov odvjetnik, rekao je predsjednik sudskog vijeća sudac Nikola Bešenski.

Budući da sud raspolaže podatcima kako je optuženi Jovo Cico primio poziv za suđenje, izdan je nalog za njegovo privođenje glavnoj raspravi koja će se održati sutra na Županijskom sudu u Vukovaru.

Optužene Milana Stankovića, Živadina Ćirića, Joakima Bučka, Slobodana Mišljenovića, Jaroslava Mudrija, Zdenka Magoča, Dušanku Mišljenović, Darka Hudaka i Sašu Hudaka, koji su se odazvali pozivu suda, sudac Bešenski je upozorio da to učine i sutra.

U slučaju da se netko od optuženih ne odazove suđenju, sudu je na raspolaganju i mjera pritvora takve osobe, rekao je sudac Bešenski.

Od 35 optuženih osoba, deset je Rusina, jedan Rom, a ostali su Srbi. Među optuženima se nalaze i tri žene.

Prema saznanjima suda, osmero optuženika u međuvremenu je umrlo, desetero ih se brani sa slobode, dok su ostali u bijegu.

Optuženi su da su od "početka listopada 1991. do 18. svibnja 1992. godine u mjestu Mikluševci kao pripadnici paravojnih postrojba u službi srpskog agresora, ili kao pripadnici i suradnici Štaba teritorijalne obrane Mikluševci, zlostavljali, protjerivali, otuđivali imovinu i ubijali Rusine i druge nesrbe koji su živjeli u Mikluševcima".

(Hina) xžd ysp

Pročitajte više