Vukovar: Otvoren novoobnovljeni Spomen-dom te otkriven spomenik lovcima poginulim i nestalim u Domovinskom ratu

U spomen na 86 članova vukovarskoga Lovačkog društva "Zrinski", koji su poginuli ili nestali u Domovinskom ratu, danas je otkriveno spomenobilježje pokraj novoobnovljenog i danas otvorenog Spomendoma "Zrinski" (Lovačkog doma), na predjelu Dobre vode, na ulazu u Vukovar.

Spomenik poginulim i nestalim članovima vukovarskoga Lovačkog društva "Zrinski", koji su branili Hrvatsku od agresije, zajedno su otkrili državni tajnik Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i 21-godišnji Slaven Bošnjak, sin Stipana Bošnjaka, jednog od 12-orice hrvatskih redarstvenika koje su srpski teroristi pobili 2. svibnja 1991. godine u Borovu, nedaleko od Vukovara.

"Borit ćemo se i znati izboriti za očuvanje istine o Domovinskom ratu i očuvanje dostojanstva i statusa hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata", rekao je državni tajnik Tomislav Ivić obiteljima poginulih i nestalih, njihovim prijeteljima te mnogobrojnim uzvanicima.

Predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Đuro Dečak također se zauzeo za očuvanje istine o Domovinskom ratu, ističući da su lovci bili "prva udarna snaga u obrani Hrvatske 1991. godine".

Okupljene uzvanike pozdravili su i predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak te državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Josip Bartolić, koji je otvorio vukovarski Spomen-dom "Zrinski".

U obnovi Spomen-doma sudjelovala su lovačka društva iz svih krajeva Hrvatske, rekao je predsjednik vukovarskoga Lovačkog društva "Zrinski" Tomislav Vrabec.

(Hina) xždra ysp

Pročitajte više