Vukovar povećao stipendije za studente i učenike

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradske vlasti Vukovara povisile su iznose studentskih i učeničkih stipendija uz poruku gradonačelnika Ivana Penave da Vukovar time nastavlja ulagati kako u mlade, tako i vlastitu budućnost.

"Percipirajući rekordnu inflaciju koja se događa već dulje vrijeme u Hrvatskoj, odlučili smo korigirati iznose stipendija i povisiti ukupan iznos. S tim povećanjem, u gradskom je proračunu za stipendije u novoj školskoj/akademskoj godini osigurano ukupno 292.307,16 eura", rekao je Penava.

Podsjetio je kako su prošle godine povećali i iznos nagrada za izvrsne studente s 1000 na 1250 kuna. "Nastavljamo u smjeru nagrađivanja i poticanja izvrsnosti jer ćemo uvesti i novu mjeru kojom ćemo nagrađivati učenike i njihove mentore koji ostvare izvrsne rezultate na državnim natjecanjima", pojasnio je Penava.

Tako se stipendije studentima deficitarnog zvanja sa 132.72 povisuju na 160 eura.

Prijave kreću u petak

"Studenti ostalih zvanja dobivali su prošle godine 66,36 eura, a ove godine ih dijelimo u dvije kategorije i to na studente koji studiraju izvan područja grada Vukovara i one koji studiraju na području grada Vukovara. Procijenili smo da studenti koji studiraju izvan grada Vukovara imaju nešto veće troškove, stoga smo stipendije takvih studenata povisili na 130 eura, a onih koji studiraju na području grada Vukovara na 100 eura", rekao je gradski pročelnik za obrazovanje Darko Dimić. 

Kada je riječ o učenicima deficitarnih zanimanja, stipendiranje povećavaju s 53.09 na 60 eura.

Natječaj za prijave za stipendiranje bit će objavljen u petak, 13. listopada, a isti dan bit će objavljen i poziv za nagrade za izvrsne studente.

Pročitajte više